Skip to main content

Paltrock wint FD Gazellen voor derde keer op rij

By 22 oktober 2019Nieuws

Voor de derde keer op rij heeft Paltrock een FD Gazellen Award in de wacht gesleept. 

De FD Gazellen is de bekende ondernemersprijs van het FD. De awards worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt aan Nederlandse ondernemingen. Criteria zijn o.a. een omzetgroei in de voorgaande drie jaar van minimaal 20%. Ook dient het laatste jaar winstgevend te worden afgesloten.

Uiteraard gaat onze grote dank uit naar de medewerkers. Zonder hun talent en tomeloze inzet waren we nooit zover gekomen! Kortom, we zijn erg blij met de uitverkiezing.

Ook al is het voor de derde keer :-). 

De rangschikking

Met ingang van 2018 is de rangschikking van de FD Gazellen-lijst veranderd. Niet langer is alleen de omzetgroei van belang, maar nu wordt ook de groei van werknemers (in fte’s gemeten) en de winstgevendheid meegewogen.

Personeelsgroei is een indicator voor een bijdrage aan de werkgelegenheid en winstgevendheid is een indicator in welke mate een bedrijf toegevoegde waarde biedt.

Door drie indicatoren – in plaats van één – mee te laten wegen, krijgt de prijs een meer gebalanceerde basis. Als gevolg komen meer snelgroeiende bedrijven in aanmerking voor een bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award (de top drie binnen elke categorie).

Meer weten over Paltrock en onze HSE dienstverlening? klik hier