Skip to main content

Paltrock & Micoll – Jordanië reis / dag 1

By 17 april 2023Nieuws

Na maanden van voorbereiding en voorpret was het dan eindelijk zover… Onze trip naar Jordanië met onze Paltrock & Micoll collega’s. Gisterenavond zijn wij aangekomen op de luchthaven in Amman en zijn wij naar het Hilton Dead Sea Hotel gebracht. Dit hotel ligt aan de dode zee. Wij zijn vandaag ook begonnen met een dip in de dode zee. Dit was een enorm bijzondere gewaarwording. Met 429 meter onder de zeespiegel is de Dode Zee officieel de laagste plek op aarde. Hierdoor stroomt het water en zout niet weg en de hitte zorgt voor verdamping waardoor het zout achterblijft. Het zoutgehalte is 30%. Dode zee dankt zijn naar aan de afwezigheid van vissen en planten. Die ene unieke ervaring: ‘Blijven drijven in de Dode Zee zonder daar enige moeite voor te doen. Zorgelijk feitje: de Dode Zee droogt uit: ieder jaar daalt de waterspiegel met bijna 1 meter. Hierdoor ontstaan er elke dag scheuren en gaten in de aardbodem die veel schade aanrichten. Het probleem speelt al een langere tijd, maar de stranden van de Dode Zee aan de Israëlische kant krijgen steeds vaker te maken met zinkgaten.

     

Na de verfrissende zoute duik op deze bijzondere plek zijn wij gaan wandelen in Wadi al Hasa. Wadi Al Hasa (20 km) is de langste en mooiste wadi van Jordanië en wordt beschouwd als het natuurlijke waterpark van Jordanië. Diep verborgen kabbelen ondiepe stroompjes over rotsen die al snel overgaan in schuimende stroomversnellingen waar het water binnen enkele minuten schouderdiepte kan bereiken. Wadi Hasa, een canyon van kalksteen tot zandsteen en sedimentsteen, bevat een enorme diversiteit aan zowel planten als dieren.

     

Wij hebben enorm genoten van dit natuurschoon en om dit als Paltrock / Micoll groep samen te mogen beleven. Vanavond slapen wij in Petra. Dit is 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen. Deze gaan wij morgen bewonderen!