Skip to main content

Aanbouw nieuw kantoor Paltrock in volle gang

By 8 maart 2021Nieuws

We schreeuwden het eerder al van de (houten) daken, maar nu is het toch bijna zover. Medio 2021 zal Paltrock een nieuw kantoor betrekken op Campus Werkspoor in Utrecht. Het belooft een prachtige plek te worden in een bijzonder en bovenal duurzaam gebouw genaamd ‘Houtwerk’. Deze week namen we voor het eerst een kijkje.

De draagstructuur van HoutWerk wordt uitgevoerd in massief hout uit productiebossen. Hout is een duurzaam materiaal dat groeit door CO2 uit de atmosfeer om te zetten in zuurstof en suikers. De productie van traditionele bouwmaterialen als beton en staal gaat gepaard met een grote uitstoot van CO2 , terwijl bomen juist enorme hoeveelheden CO2 opslaan. Hout geeft daarnaast extra comfort door de warme en natuurlijke uitstraling.

De klimaatinstallatie van het gebouw maakt geen gebruik van gas maar is all-electric waarbij de stroom mede wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Het gebouw is goed geïsoleerd en beschermd tegen zoninval en kent daardoor ook nog een laag energieverbruik.

Voor een leuke impressie van het bouwproces kun je op onderstaande link klikken:

https://www.linkedin.com/posts/paltrock-b-v-_de-bouw-van-houtwerk-in-utrecht-vordert-in-activity-6758342200670609408-A30t