Skip to main content

Paltrock & Micoll – Jordanië reis / dag 3

By 20 april 2023Nieuws

Wadi Rum: de ‘vallei van de maan’, is één van de meest spectaculaire woestijnlandschappen op aarde. Met een beschermd gebied van 720 vierkante kilometer is de Wadi Rum de grootste wadi van Jordanië. Enorme bergen van zandsteen en graniet verschijnen op een hoogte van maar liefst 1700 meter. Om dit uniek woestijnlandschap te beschermen, werd de woestijn in 1998 uitgeroepen tot beschermd gebied en staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het is een gevarieerd woestijngebied, met stoere rotspartijen van rode rotsen en vlakke gebieden bedekt met zand of zout. De Wadi Rum is overweldigend. Zeker met een zon die steeds verder onder gaat en het landschap dat daardoor een bijzondere krachtige kleur krijgt. De inwoners van Wadi Rum zijn tot op heden dezelfde bedoeïenenstammen die hier door de geschiedenis heen hebben gewoond. Vandaag leven er slechts een handvol bedoeïenen in het gebied, meestal in Rum Village, het enige bevolkingscentrum van het gebied.

We gaan slapen in een bedoeïenenkamp in de Wadi Rum woestijn. Een unieke ervaring! Weltrusten!